RATH EMA - neostřená kamnářská malta (25 kg)

VLASTNOSTI A POUŽITÍ

  • stavba celých sálavých kamen (topeniště i tahy) technologií bez vzduchové mezery.
  • stavba vnitřku sálavých kamen technologií se vzduchovou mezerou.

ZPRACOVÁNÍ

  • Malta EMA musí být zostřena, jako ostřivo se doporučuje šamotový granulát. Může se použít i jiné ostřivo (např. křemičitý písek).
  • Ostřivo přidejte v podílu cca 40 % hmotnosti.
  • Pokud nepřidáte žádné ostřivo, nebo jen málo, ztěžuje se tím zpracovatelnost a zvyšuje se náchylnost k trhlinám.
  • Maltu smíchejte s pitnou vodou, konzistence závisí na savosti podkladu.
  • Teplota zpracování musí být minimálně + 5 °C. Použití teplé vody příznivě ovlivňuje zpracovatelnost a rozklad malty.
  • Rozdělaná malta by měla před zpracováním cca 1 hodinu odstát, aby se rozložily jemné částečky.
  • Navlhčení šamotových kamenů příp. kachlí je před použitím nutné.
  • Všeobecně by se neměla překročit tloušťka spár 4 mm (závislá na množství ostřiva).
  • Malta EMA neobsahuje cement. Chemické vazby se dá dosáhnout přidáním vodního skla do 30 % hmotnosti.

POZNÁMKY

  • Dodací jednotka:          20 kg / pytel
  • Značení:                        okrové
  • Spotřeba materiálu:     cca 1,8 t/m3 = ca. 3,60 kg na 1 m2, případně 36 kg na 200 cihel formátu N2 naležato, spára 2 mm
FormátCena
Neostřená kamnářská hliněná malta - 25 kg560 Kč

Poptávkový formulář