Žádost o vydání závazného stanoviska z hlediska ochrany ovzduší dle zákona č. 201/2012 Sb.

Možnosti vyplnění údajů v Žádosti o vydání závazného stanoviska z hlediska ochrany ovzduší k umístění a provedení stavby stacionárního zdroje neuvedeného v příloze č.2 k zákonu č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší (podle paragrafu 11, odstavce 3 zákona č. 201/2012 Sb, o ochraně ovzduší)

Tento článek je přístupný po zaplacení členského příspěvku, zdarma je zpřístupněn pouze všem stavitelům kamen svépomocí s odborným dohledem.

Výukový online systém I.

U spalovacích zdrojů vytápění je nutno uvádět pro vydání závazného stanoviska podle zákona 201/2012 Sb. o ochraně ovzduší i požadavků kontrol z KÚ:

• jmenovitý tepelný příkon (výkon : účinnost) Příklad odpovědi: 5,5 KW, 80% účinnost kamen (Výkon kamen je doplněn na základě výpočtu tepelných ztrát vytápěných místností. K tomu budete potřebovat mne)
  • typ Příklad odpovědi: Individuálně stavěné topidlo - akumulační kamna - hypokaust
  • typ paliva Příklad odpovědi: Dřevo, dřevní brikety
  • výrobce spalovacího zdroje vytápění Příklad odpovědi: Jan Hrabec, IČO 76643085
  • jedná-li se o krbovou vložku, kamnovou vložku nebo krbová kamna tak uvést vedle typu a příkonu také zdali je spotřebič napojený na teplovodní soustavu. Příklad odpovědi: Tahový systém, bez teplovodního výměníku a napojení na teplovodní soustavu
  • technologie spalování:  Příklad odpovědi: Certifikované BIOtopeniště a komínový tahový systém KTS od firmy SEIF Ceramic, a.s.: ruční periodické přikládání 2x-3x denně, vnitřní spalovací teplota cca 800-1000 oC, do prostoru ohniště vstupuje bočními dutými tvarovkami již předehřátý vzduch (cca 250-300 oC). Uspořádání tvarovek kolem dna ohniště umožňuje rovnoměrnější provzdušňování paliva. Zvýšená výška ohniště, volně vložená tepelně-izolační deska na stropu ohniště a následný první sestupný tah – pád umožňují dřevním plynům dostatečné prohoření, než vstoupí do tahového systému. Těmito úpravami je dosažedno výrazného zvýšení spalovací teploty, zlepšení účinnosti spalování až 85 % a snížení emisí CO i popílku.

Níže ve fotogalerii pak uvádím názorný příklad vyplnění formuláře pro odbor životního prostředí v Berouně.

Fotonávod:

Napište mi o všem, co vás zajímá...

Týká-li se dotaz záměru stavby kamen, uveďte prosím místo stavby.
Zaškrtněte, prosím, čeho se týká Váše zpráva.
Chci formou emailového zpravodaje získávat informace o slevách, novinkách a konaných akcích webu hlinenakamna.cz
V případě potřeby zašlete půdorys, projektovou dokumentaci domu, kresbu nebo fotografii kamen, aj., co považujete za důležité.
Soubory musí být menší než 5 MB.
Povolené typy souborů: gif jpg jpeg png bmp pdf rar zip.
Tato otázka slouží k ověření že jste skutečný návštěvník a ne spamový automat.
Obrázkové CAPTCHA
Vložte znaky zobrazené na obrázku.